KRABI, möjligheternas provins

Krabi är ett av de vanligaste chartermålen i Thailand. Folk som bara ska vara borta en vecka eller två hamnar ofta i detta exotiska paradis. Kanske för att möjligheterna är så många just här?!

Stora delar av Krabi-provinsen är tyvärr överexploaterad. Det riktigt genuina thailänska har ersatts av det mer turist-inriktade thailändska. Staden i alla ära men jag trivdes bättre bland öarna. Och öar finns det gott om. Längs kusten ligger ungefär hundra-talet öar och väntar. Många av dem är oexploaterade paradis. Det är bara att leta så hittar ni just eran dröm-ö.

Från Krabi stad utgår flera färjelinjer ut till öarna. Detta gör staden till en bra utgångspunkt om man vill båtluffa. De mest kända öarna är PhiPHi islands och ko lanta men som jag skrev över så är utbudet betydligt större. Vi valde att stanna kvar på fastlandet ett tag och utforska stränderna kring krabi. Vi valde Ao Nang området som vårt mål och det var lyckat. Här finns gott om logi och matställen som heter duga. Stränder finns det förståss också gott om. Små vikar döljer sig mellan kalkstensklipporna och hit tar man sig med båt.

Det finns gott om mumsbitar att besöka i detta området. Bege er till Hat Tham Phra Nang och leta upp den gömda lagunen Sa Phra Nang. Det är en upplevelse som ni sent glömmer. För den snorkelsugne ligger små öar strax utanför Ao Nang. Hit tar man sig med taxibåt och det är verkligen bra snorkelvatten här. Mängder av koraller och liv och det finns även möjligheter till att dyka runt bland vrak.