Koh phi ph

Koh phi phi är en ganska turistexploaterad ö belägen mellan Krabi och Phuket. Hit kommer massor av backpackers varje år och det pågår en ständig utbyggnad av bungalows m.m. Det finns fortfarande ingen fordonstrafik på ön. Vänta dig inget öde paradis då du åker hit. Mötet med piren och barkvarteren i Ao Ton Sai kan bli en chock. Här har nämligen turismen dragit in: lyxhotell, restauranger av alla slag (även en svensk-mexikansk), de obligatoriska reggaebarerna och numera också en bankomat.
Över en miljon turister åker till öarna varje år. Men de är fortfarande vackra, med dramatiska toppar, mörkgrön djungel och några av de finaste stränderna i Thailand. Du tar dig enklast hit med expressbåtar från Phuket Krabi eller Koh Lanta. Bilden nertill visar den mysiga viken Ton Sai Bay som fungerar som ankomst- och avresehamn för ön.

Koh Phi Phi är förvisso. till skillnad för 10 år sedan, väldigt exploaterad och är inte längre den mysiga paradisö som många kommer ihåg den som men det finns fortfarande små lugna vikar för den som letar ordentligt.

Det var i Maya Bay på Koh Phi Phi Leh som Leonardo di
Caprio dök i filmen ”The Beach”. När man talar om Phi Phi Islands talar man egentligen om två öar Koh Phi Phi Don och Koh Phi Phi Leh. På Koh Phi Phi Leh får man inte övernatta utan hit kommer man på dagsutflykter. Detta område är mycket vackert. Det kan dessvärre bli ganska trångt mellan utflyktsbåtarna.

Vad gäller boendet så finns allt från lyx till enkla bungalows för 400 Bath natten. Hotellraggarna möter så fort du kliver i land.
Vill du kunna sova på nätterna ska du söka dig bort från larmet i barkvarteren. Parkera bagaget och gå runt och titta. Billigast bor du i Lo Dalam, stranden på öns andra sida. Hit går du på tio minuter från piren i Ton Sai Bay

Eftersom det inte finns några fordon på ön så blir shoppingen och strosandet runt om på gatorna en fröjd. Priserna är kanske inte de billigaste men visst är det mysigt att gå omkring och bara titta på altl som säljs.