Koh Phuket

Den största ön i Thailand är Phuket. Man brukar säga att Phuket är det kompletta resemålet eftersom det alltid finns något för alla. Koh Phuket är i storlek som knappt halva Öland med sina 570 km² så det är i storlek så att man lätt kan ta sig till de platser man vill upptäcka. Phuket är inte bara namnet på ön, det är även namnet på den största staden på ön. Här finns shopping i det genuina Thailand till bra priser. Att man prutar ingår i livsstilen, men gör det på ett vänligt respektfullt sätt.

Den livligaste orten på Phuket är Patong Beach. Här är det full rulle dygnet runt. På dagarna finns den breda stranden och shoppingen. På kvällen byter staden skepnad och gatorna kryllar av restauranger, nattklubbar och pulserande musik. Det finns transvestit-shower som kan vara kul att se på men också tyvärr en hel del öppen prostitution i samband med detta. Kvällarna i Patong Beach är inget att rekommendera för barnfamiljerna.

Norr om Patong Beach ligger Kamala Beach. Hit kan man åka om man vill njuta av en lite lugnare miljö. Här finns en härlig långgrund strand som lämpar sig väl för barnfamiljerna. Det finns ett fåtal lokala restauranger som erbjuder god mat i en njutningsfull miljö.

Söder om Patong Beach finns Karon Beach. Här finns shopping och restauranger men är avsevärt lugnare än grannen i norr. Sandstranden är härligt glesbefolkad och som gjord för många lata dagar i skuggan av ett parasoll.

Ytterligare söder ut ligger Kata Beach. Denna ort är ganska liten, hotellen är små och närheten till det inbjudande blå havet gör det lätt att trivas. Det finns en begränsad flora av shopping, restauranger och barer, men närheten till både Phuket stad och Patong gör att man lätt kan ta sig dit om man vill uppleva mera.

Om man vill ha lite mer avskildhet och lugn och få komma bort från de mest turistiska orterna kan man bo på Rawai Beach. Den här orten ligger på den sydöstra delen av Koh Phuket. Omgivningarna är underbart vackra med sitt tropiska utseende. Här kan man passa på att skämma bort sig i paradiset.