Stränder mm

Dessa fantastiska stränder bara inbjuder ju till badning, snorkling och bara slappa i den sköna sanden.
Här får du lite information om Andaman Beach, Golden Pearl Beach, Ao Si Beach, Magic Beach, Ting Rai Bay (Kidon) Beach samt North (Lubo) Beach.

På dessa stränder ligger samtidigt en stor mängd bungalows med härligt boende

Koh Jum

Dessa öar söder om Krabi är platsen för att fly folkmassorna. Stränderna är inte så gudomliga som andra på Andaman sjön men de är väldigt fridfulla

Ön i sig med sina gula stränder och grunda vatten är inte en av de vackraste i Andamansjön även om den har havsörnar som gör regelbundna framträdanden på bysidan. Dess främsta attraktion är flykten från folkmassorna på andra öar och tillräckligt med variation i boendet och restauranger för att hålla det intressant. Ön som bara har runt ett par hundra invånare – mestadels Chao Le och muslimska fiskefamiljer har blomstrande billiga bungalows och det finns nu över 20 ställen att välja mellan. Det finns en rädsla för att ortsidan av ön snabbt håller på att ta slut på utrymme detta är ett allvarligt hot mot de resenärer som hittar hit.

Men detta fortfarande verkar osannolikt eftersom stranden är inte särskilt attraktiv och det finns inga platser direkt på ön att besöka. Hittills är det så att Koh Jum nästan inte har pooler – den enda som gjorde pool hade sin öppningsdag på Annandag jul 2004 och som snabbt utplånades av tsunamin.

Det finns också fortfarande en känsla av att vara i djungeln med phytonormar som slingrande tar sig fram. Koh Jum verkliga fördel (eller inte) för resenärer fortsätter att vara att
det inte finns el så att de boende är beroende av enskilda generatorer.

Ön har också en obestridlig charm, både i fråga om lokalbefolkningen och naturen. Det är en fungerande fiskeby med en moské på andra sidan av ön.
Byn har en utmärkt restaurang med sofistikerade skaldjursrätter som inte skulle kunna finnas i en storstad då allt är väldigt färskt. Allmänna butiker och klädaffärer som säljer fiskarbyxor, hippieprodukter och flerfärgade muslinskjortor. Du kan också titta på fiskarna när de jobbar här eller ta en sval öl i solen. Slutligen, om du upptäcker att Koh Jum är inte isolerad nog för dig ta en dagstur till Koh Bubu eller Koh Siboya.